woensdag 25 juli 2012

Interventie en Vicieuze cirkel

Door een tip van een collega ben ik deze boeken gaan lezen. Vanaf de eerste alinea wordt je direct gegrepen door de vlotte en spannende manier van schrijven door Blackstock. Je kan niet anders dan je in te leven in alle personages. De ongeruste en uitgebluste moeder die uit alle macht haar dochter wil beschermen en helpen, de door drugs geleide dochter die niet meer weet wat ze aan moet, het broertje die bang is om naast zijn vader ook zijn zus te verliezen, de politieagent die de grens tussen werk en privé steeds meer ziet vervagen.

Bij het boek interventie wordt je ingeleid in de wereld van de afkickkliniek. Je maakt kennis met Barbara Covington die alles wil doen om haar dochter Emily van de drugs af te krijgen. Ze schakelt een afkickkliniek in die haar mee neemt naar de andere kant van het land. Daar loopt alles anders dan verwacht, en ook dan de lezer verwacht. Dat blijven voor mij de mooiste boeken, degenen die onvoorspelbaar zijn. Zeker aan het begin heb je geen idee hoe dit verder gaat lopen. Naar het einde toe vallen  de puzzelstukjes steeds meer op zijn plek.

In Vicieuze cirkel zoomen we meer in op Lance, het broertje van Emily. Hij probeert een drugsverslaafde klasgenoot te helpen door haar te overtuigen dat ze terug moet gaan naar het afkickcentrum. Het meisje is inmiddels bevallen van haar dochter die dringend hulp nodig heeft. Als Lance uit het huis wordt gezet vind hij op de achterbank het kleine meisje. Nog voor hij haar naar het ziekenhuis kan brengen wordt hij opgepakt voor kinder- en drugshandelaar. Wederom kan Terri Blackstock worden geprezen om zijn manier van schrijven, het boek slokt je helemaal op. Het boek wordt op het einde een beetje onwerkelijk, maar dat doet niks af aan het fantastische werk van Blackstock

Interventie en Vicieuze cirkel zijn twee opeenvolgende romans van Terri Blackstock. De boeken zijn zeer goed los van elkaar te lezen , omdat in het tweede boek zo veel wordt toegelicht uit het eerste boek dat het voldoende is om alles te volgen.



Interventie en Vicieuze cirkel - Terri Blackstock
Bestel deze boeken hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten